Zorgverleners | Diëtist


Mijn naam is Mirte Peters. Ik werk op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur als diëtist in gezondheidscentrum de Pastorie.

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding. De voedingsadviezen zijn afhankelijk van uw ziektebeeld. Denk hierbij aan hoog cholesterol, verhoogde bloedsuiker of Diabetes, ongewenst afvallen, hoge bloeddruk maar ook overgewicht en eetproblemen bij kinderen. Kortom: voor iedere vraag over voeding kunt u bij mij terecht.

Samen met u ga ik kijken welke voeding het beste bij uw leefstijl past. Bent u een echte doorzetter of verandert u uw eetpatroon het liefste stap voor stap. Uw huidige voeding moet zo veranderd worden dat u het lange tijd vol kunt houden zonder het gevoel dat u "op dieet bent". Mijn doel is, u een spiegel voor te houden, zodat u zelf ziet op welke punten u uw leefwijze moet aanpassen. Daarnaast coach ik u door dit soms moeilijke proces heen. Ik ben dan de zogenaamde "stok achter de deur".

Begeleiding van een diëtist valt onder de basisverzekering en wordt tot 4 uur per jaar vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft dan wel een verwijzing nodig van uw huisarts. Ik werk binnen gezondheidscentrum de Pastorie, maar iedereen is welkom!

Voor een afspraak belt u naar de Pastorie op (040) 293 26 20. Heeft u een persoonlijke vraag, bel me dan op 06 301 820 09.
Nieuws en mededelingen
DOH-appstore
DOH-appstore
Geplaatst: 20 april 2016
Er zijn diverse apps die een gezond(er) leven kunnen ondersteunen. Dat is een goede ontwikkeling. Maar hoe vinden patiënten, mantelzorgers en zorgverleners hun weg in het grote aanbod van zorg-apps?

Lees meer