Zorgverleners | Speltherapeut


Jorine van Beurden en Teuntje Kuijpers werken samen in de spelkamer.
Zij stellen zich graag voor.

Wij, Jorine en Teuntje, zijn werkzaam in gezondheidscentrum “de Pastorie” als speltherapeut en kinder- en jeugdtherapeut. We werken met kinderen en jongeren die soms zo in de knel zitten, dat ze hun draai niet meer kunnen vinden. Deze problemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Je kunt hierin grofweg drie probleemgebieden onderscheiden: 

Emotionele problemen
zoals:

Problemen met het uiten van gevoelens als (faal) angst, boosheid, verdriet, te weinig zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld, hechtingsproblemen.

Sociale problemen, zoals:

Moeilijkheden in de omgang met leeftijdgenootjes (niet kunnen samenspelen, pesten, teruggetrokken gedrag), moeilijkheden in de omgang met volwassenen (gedragsproblemen, slecht luisteren).

Traumatische ervaringen, zoals:

Verlies van belangrijke personen, verandering van de thuissituatie of gezinssamenstelling, ziekte, een handicap of psychiatrische problematiek van het kind zelf of gezinsleden, nare gebeurtenissen zoals een ongeluk, pesten, oorlog.

 

Jorine heeft als speltherapeut haar expertise voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag werkt zij in de spelkamer.

Teuntje heeft als kinder- en jeugdtherapeute haar expertise voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Op maandag werkt zij in de spelkamer.

 

Om je kind aan te melden voor de therapie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Kijk gerust eens op onze website voor meer informatie of neem direct contact met ons op.

Praktijk                        040 292 89 37

Jorine van Beurden     06 17 46 32 52

                                   www.eindhoven-speltherapie.nl

Teuntje Kuijpers          06 12 82 43 94

                                   www.teuntjekuijpers.nl
Nieuws en mededelingen
Bemiddeling tussen VGZ en Zorggroep DOH leidt alsnog tot akkoord voor 2018-2019
Bemiddeling tussen VGZ en Zorggroep DOH leidt alsnog tot akkoord voor 2018-2019
Geplaatst: 19 december 2017
Op het voorstel van VGZ zijn de afgelopen dagen gesprekken gevoerd onder begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat vandaag alsnog een tweejarig akkoord is bereikt tussen DOH en VGZ voor vijf van de zes zorgprogramma’s die door DOH worden uitgevoerd.

Lees meer
DOH-appstore
DOH-appstore
Geplaatst: 20 april 2016
Er zijn diverse apps die een gezond(er) leven kunnen ondersteunen. Dat is een goede ontwikkeling. Maar hoe vinden patiënten, mantelzorgers en zorgverleners hun weg in het grote aanbod van zorg-apps?

Lees meer